Microsoft llança la seva pròpia xarxa social

Enmig de les nombroses xarxes socials que proliferen aquests dies, Microsoft ha llançat una pròpia trucada So.cl. Microsoft descriu So.cl (que es pronuncia “social) com una eina de recerca social que permet als usuaris compartir informació i conèixer gent amb interessos similars. La nova eina de cerca social, oberta al públic durant la vetlla dels resultats de la decebedora sortida a borsa de Facebook, prové dels laboratoris FUSE Labs de Microsoft que treballen amb equips d’investigació i de producte per desenvolupar noves eines socials i multimèdia.

“So.cl és un projecte d’investigació experimental, desenvolupat pels laboratoris FUSE Labs de Microsoft, centrat en explorar les possibilitats de les recerques socials amb el propòsit d’aprendre”, va assenyalar la companyia en el lloc web de So.cl.

So.cl es va posar en marxa inicialment en el 2011 per als estudiants d’alguns col·legis i universitats. Ara, el lloc està a disposició de qualsevol persona a manera d’assaig públic. Atès que So.cl sembla estar dirigit als estudiants, molts d’ells han dit que podria estar tractant de seguir els passos de Facebook en els seus primers temps. No obstant això, Microsoft ha assenyalat que no pretén competir amb altres xarxes socials, sinó que So.cl és un experiment dissenyat per a ser amigable amb aquestes xarxes. Els usuaris de So.cl poden iniciar sessió amb el seu compte de Facebook o Windows Live.

Les recerques de So.cl permeten als usuaris compartir enllaços mentre s’utilitza el motor de recerques de Bing. Els usuaris de So.cl poden compartir continguts multimèdia, vídeos en temps real i trobar persones i informació, a més de crear muntatges de contingut web visual. Els resultats de recerca i les dades publicades com públics en So.cl estaran disponibles per a altres entitats i persones a menys que un usuari els marqui com privats. Queda per veure si So.cl serà capaç d’atraure molts usuaris i competir amb èxit davant de Facebook o Google+.

Font: euroresidentes.com